Hai Ewald,
Ik heb vanmorgen al diverse leuke reakties van mijn collega's gehad. Iedereen was zeer te spreken over de geslaagde tapas-avond. Ik vond de inzet top!
Je hebt een prachtig bedrijf en staat zeer professioneel je vak uit te oefenen. Een op en top gastheer. Echt geweldig hoe je iedereen persoonlijk binnen liet, hand geven, drankje...echt super.
Nogmaals dank.
Groetjes, Marieke
Gastenboek
Gastenboek
119 berichten.
Hi Ewald, It was nice working with you at the Volvo Ocean Race in Rio de Janeiro! I learned a lot from you and we made nice things. I'm glad that the ABN-AMRO-team liked it so much!! When you're in Rio again, please visit me. With kind regards, Ricky
Vrijdagavond 17 maart, circa 18.30: vertwijfelde kookkluppers wringen zich gemotoriseerd door de Schievestraat op zoek naar een parkeerplaats voor hun bolides. Het is immers ook koopavond in deze Liemerse metropool en niet alleen de Zevenaarders, maar haast alle inwoners van het Gelders Eland en andere naburige landstreken storten zich op de lokale middenstand voor hun wekelijks inkopen. Een enkeling doet dat op de fiets, maar ook hieral zien we de locale varianten van de PC Hooft tractor. Kortom de parkeerring overvol en de blauwe zone maar anderhalf uur geldig. Een leuk begin!
Ewald probeert het onthaastingsproces voor deze avond vlot op gang te brengen door in volwaardige kookuitmonstering en gewapend met een blad met glazen en wijn ons bij de voordeur al een warm welkom te heten. Zijn omgebouwd woonhuis / oude fysiotherapeutenruimte wist hij smaakvol om te bouwen tot een kookstudio annex eetkamer. Onder het genot van de Moldavisch huiswijn praten we wat bij, geeft Ewald wat uitleg over zijn studio en bezigheden en stellen we ons in op een avondje Thais koken en eten.
Met soepele tred begeven we ons na deze acclimatieperiode naar de feitelijke keuken waar alles goed voorbereid op onze culinaire vaardigheden ligt te wachten. Getooid in de bijgeleverde schort stortten we ons op de bereiding van de ‘Eieren’, ‘De tonijnballetjes in wijnsaus’ en de ‘Moo Brio Wan’. Dit alles uiteraard heel Thais klaargemaakt met o.a. gember, citroengras, knoflook, koriander en uiteraard peper, peper, en peper. Al met al dus lekker pittig. De voorbereidingen van Ewald, zijn subtiele hints ten aanzien van de bereidingswijzen en onze gezamenlijke culinaire kennis en kunde leidden tot een verfijnd resultaat wat met smaak ( want ondanks de tapenades bij de ontvangstwijn hadden we inmiddels ook wel trek) genuttigd werd. Deze eerste smaaktest verliep voorspoedig! Een enkeling dacht na de eerste paar happen een ‘opvlieger’ te hebben, maar dat was gezien zijn chromosomenpatroon minder waarschijnlijk.Onderwijl werd de keuken door Ewald weer voorbereid op een 2e ronde waarbij we zelf op onze bekende voortvarende wijze de mise-en-place voor de ‘Thaise pittige kokossoep met champignons’, de ‘Thaise garnalensalade’ en voor het dessert de ‘Thaise bananen’ verzorgden. Een poging tot zelfstandig debarrasseren werd ons welwillend doch zeer duidelijk niet toegestaan, maar daar konden we ons snel mee verenigen. De finale bereiding en het uitserveren kon weer wel, met wederom een zeer smakelijk resultaat.
Uiteindelijk was het nog wel net vrijdag toen we de natte, maar wel wat minder drukke Zevenaarse buitenlucht weer instapten en op huis aan gingen .
Wederom een gezellige kookklupavond!
Okane, beter laat dan nooit , maar ik wilde toch nog even zeggen dat onze avond op 14de januari SUPER was !!!! Enorm genoten en zeker nog eens voor herhaling vatbaar. Ewald en Johan bedankt. Sandra